Cukiernictwo
![](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/01/spica.png)
Ciasta i ciastka drożdżowe
ROZCZYN – oto cała tajemnica smaku, delikatności i świeżości ciast drożdżowych.
Szczególnym uznaniem naszych klientów, cieszy się Placek Drożdżowy. Dlaczego?
Jest on bezwzględnym odzwierciedleniem staranności, jaką wkładamy w produkcję ciast tego typu. Szybko starzejący się produkt, pozbawiony specyficznego aromatu dla tych ciast wykonywanych właśnie na rozczynie, to „nie nasza bajka”.
Doświadczony cukiernik, każdego dnia z pasją i sobie znaną tajemnicą, nastawia rozczyn na ciasto drożdżowe. Kiedy już dojrzeje, uzupełniany jest pozostałymi surowcami no i oczywiście świeżymi jajami jak i mlekiem. Podstawą jest oczywiście receptura, ale tylko majster wie, jak ją wykorzystać, aby powstał smakowity produkt.
![makowiec makowiec](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/12/makowiec-450x338.jpg)
Ciasta i ciastka deserowe
Wyroby deserowe wymagają szczególnej „oprawy” w ich przygotowywaniu. Nasza firma ma do tego celu specjalnie przygotowany dział oraz pracowników, dbających o najwyższą jakość produktu.
Klimatyzowane pomieszczenie pozwala w utrzymywaniu stałej, odpowiednio niskiej temperatury do pracy z kremami czy śmietanami. Czekolada to wymagający surowiec, ale i on daje się formować, kształtować, w tak przygotowanych warunkach.
![ciasto-deser ciasto-deser](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/12/ciasto-deser-450x338.jpg)
Ciasta kruche
Ciasto kruche, które używane jest do produkcji ciastek z wyszukanymi i różnorodnymi nadzieniami, wyrabiane jest na podstawie wyszukanej receptury. Świeża śmietana – to jeden ze składników pozwalających otrzymać delikatność i szczególność produktu. To, że nam się to udaje świadczą stale rosnące zamówienia.
![ciasto-kruche ciasto-kruche](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/12/ciasto-kruche-450x338.jpg)
Ciastka francuskie, półfrancuskie i croissanty
Nowo utworzony dział ciast francuskich i półfrancuskich jest chlubą zakładu. To, że wyposażony jest w nowoczesne urządzenia produkcyjne, halę produkcyjną w pełni klimatyzowaną oraz przeszkolony personel przez najlepszych specjalistów na rynku przynosi każdego dnia oczekiwany efekt. My wiemy co znaczą słowa „PERFECTION ELEGANTE”, dlatego też utworzyliśmy i nazwaliśmy ten dział właśnie tymi słowami. Dumnie też nadaliśmy poniższe mu logo.
![logo-kogutek logo-kogutek](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/12/logo-kogutek-200x198.jpg)
![ciasta-franc ciasta-franc](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/12/ciasta-franc-450x338.jpg)
Torty
Nie wyobrażamy sobie uroczystości rodzinnej czy to urodzin, imienin, wszelkiego rodzaju rocznic, nie wspominając o uroczystości ślubu bez pięknego, smakowitego tortu. Mając wieloletnie doświadczenie nic nie jest nas w stanie zaskoczyć. Zapraszamy do nas z trudnymi projektami, fantazjami. Obiecujemy dołożyć wszelkich starań dla osiągnięcia najlepszego efektu.
„Nie ma rzeczy niemożliwych”, a jeśli takie spotkamy na naszej drodze, nie poddajemy się bez walki.
![tort-2 tort-2](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-2-450x338.jpg)
![tort-1 tort-1](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-1-450x338.jpg)
![](http://michalczyk-piekarnia.pl/wp-content/uploads/2016/01/Vector-Smart-Object_1-1.png)