ul. Franciszka Ryxa 80a, Prażmów
zadzwoń +48 22 736 19 71

Garmażeria

Kto z nas nie pamięta pysznych pierożków zagniatanych przez nasze babcie czy mamy. Ten zapach unoszący się w kuchni, smak delikatnego farszu, dobrze doprawionego, owiniętego delikatną sukienką atłasowego w swej delikatności ciasta. Na nich delikatne skwareczki uśmiechające się z rozgrzanego tłuszczyku… hmmmm My to mamy! Nie używamy maszyn do klejenia ciasta, nie kupujemy gotowego farszu, nie korzystamy z mąki niskiej jakości, nie dodajemy polepszaczy przedłużających świeżość.

Wszystko robimy ręcznie, korzystając z doświadczenia naszych zdolnych pań.

Rodzaje:
z mięsem, z kapustą i pieczarkami, ruskie, z serem, z kapustą, z mięsem, z serem feta, ze szpinakiem, z mięsem i szpinakiem, z kaszą gryczaną, z boczkiem.

Sezonowe:
z jagodami, ze śliwką, z maliną, z truskawką
A także:
Kluski śląskie, leniwe, kopytka, pyzy z mięsem, kluski z mięsem lub pieczarką.
Paszteciki z mięsem lub z kapustą i pieczarkami.